Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Alerjilerin İhmal Edilmemesi Gerektiğini Vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan Uyarıda Bulundu

Alerjik rahatsızlıkların önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Acıbadem Adana Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, alerjik reaksiyonların vücutta doğuştan gelen bir hassasiyetle ortaya çıkabileceğini belirtti. Bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan alerjik belirtiler hakkında bilgi veren Dr. Erdoğan, vücudun bazı dış etkenleri yabancı olarak algılayarak savunma mekanizmasını devreye soktuğunu ve bu durumun burun akıntısı, hapşırma, öksürme, burun ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söyledi. İlk başlarda hafif seyreden bu şikayetlerin zamanla günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini belirten Dr. Erdoğan, rahatsızlıkların ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Alerjen Maddelerden Uzak Durmanın Önemi

Alerjik rinitin doğru tedavisinin alerjen maddelerden kaçınmak olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, bu durumun her zaman mümkün olamayabileceğini belirtti. Belirtilerin kontrol altına alınması için uygun ilaçların kullanılması gerektiğini belirten Erdoğan, bu ilaçların yan etkilerinin olabileceğine dikkat çekti. Ağızdan alınan ilaçlar veya burun spreyleriyle semptomların hafifletilebileceğini ifade eden Dr. Erdoğan, ilaç kullanımının mutlaka hekim önerisiyle yapılması gerektiğini söyledi.

Alerjik Rahatsızlıklar Çeşitli Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ile sınırlı kalmayabileceğini belirten Dr. Erdoğan, tedavi edilmediğinde daha ciddi hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Alerjik rahatsızlıkların zamanla horlama, uyku apnesi, kronik sinüzit ve orta kulakta sıvı birikimi gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden Dr. Erdoğan, özellikle orta kulakta sıvı birikiminin işitme kaybı gibi ciddi sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekti.

Alerjiye Erken Tanı Konulması Önemli

Alerjinin bazen üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karıştırılabileceğini aktaran Dr. Erdoğan, alerjilerin yanlışlıkla enfeksiyon olarak değerlendirilmesinin gereksiz antibiyotik kullanımına sebep olabileceğini belirtti. Doğru tanının konulmasının önemine vurgu yapan Dr. Erdoğan, alerji belirtileriyle karşılaşıldığında hemen hekime başvurmanın önemli olduğunu ifade etti. Özellikle çocuklarda işitme ve konuşma gelişimi açısından alerjik rahatsızlıkların ciddiye alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.