Uzmanı uyardı: Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor

Estetik İşlemlerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde yapılan estetik işlemlerinin ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, estetik işlemlerin sadece görüntü değişikliği değil, aynı zamanda cilt sağlığını destekleyen işlemler olduğunu belirtti. Dr. Aptoula, yapılan işlemlerin steril ortamlarda uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini önemle vurguladı.

Güzellik Estetiği ve Sağlık Bir Arada

Estetik işlemlerin cilt sağlığını korumak, eksiklikleri gidermek ve genç bir görünüm sağlamak için yapıldığını belirten Dr. Aptoula, “Hastalarımızda bu işlemlerle olumlu sonuçlar alıyoruz. Ancak uygulamaların kaliteli ortamlarda ve uzmanlar tarafından yapılması büyük önem taşıyor. Merdiven altı uygulamalar ciddi sorunlara neden olabilir.” dedi.

“Uzman Ellerde Estetik Müdahaleler”

Dolgu ve botoks gibi işlemlerin kontrollü olmayan ortamlarda yapılmasının risklerine dikkat çeken Dr. Aptoula, “Yanlış uygulamalar sonucu görme problemleri, yüzde asimetri, enfeksiyonlar gibi sorunlar yaşanabilir. En kritik durumlardan biri dolgu maddesinin yanlış yere enjekte edilmesi ve doku hasarıdır. Bu durumda ciddi komplikasyonlarla karşılaşabiliriz.” açıklamasında bulundu.

“Genç Yaşta Estetik Müdahaleler Riskli”

Dr. Aptoula, genç yaşta yapılan dudak veya yüz dolgusu gibi işlemlerin olumsuz sonuçlarına dikkat çekerek, “18 yaş altındakilere bu tür müdahalelerin yapılmasını önermiyoruz. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan işlem sonuçlarının herkes için uygun olmadığını unutmamak gerekir.” dedi.

“Güvenli Estetik İçin Uzman Tercihi”

İşlemlerin mutlaka steril ortamlarda ve uzmanlar tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Aptoula, “Aşırı ağrı veya endişe verici durumlarda hemen bir uzmana görünmek önemlidir. Gecikmeler sorunları büyütebilir.” uyarısında bulundu. Sağlıklı ve güvenli bir estetik için uzman ellere başvurmanın önemini vurgulayan Dr. Aptoula, herkesin cilt yapısına ve ihtiyaçlarına özel tedavilerin planlanması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.