“Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması” için son başvuru tarihi 16 Mayıs

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İle Üretim Süreçlerinde Dijitalleşme Artıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (STB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) iş birliğiyle düzenlenen Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, üretim süreçlerinde dijitalleşmenin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Yarışma, üretim, planlama, stok takibi, tedarik, pazarlama, yönetim ve karar destek, lojistik ve enerji kullanımı gibi alanlarda verimlilik, kalite, hız ve esneklik artışı sağlayarak Türkiye’nin küresel rekabet gücünü güçlendirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda yarışma, ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesini teşvik ediyor.

Yarışmanın bu yılki odak noktası ise fabrika içi lojistikte veya depolarda kullanılabilecek, belirli yükleri taşıyabilen ve otonom şekilde hareket eden güdümlü robotlar. Yarışmacılardan, endüstriyel robot teknolojilerine katkı sağlayacak, yenilikçi ve işlevsel çözümler geliştirmeleri bekleniyor.

Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, Temel Seviye ve İleri Seviye olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Katılımcılar, Teknik Yeterlilik Formu, Proje Detay Raporu, Hareket ve Kabiliyet Videosu aşamalarından geçerek finale yükselecekler.

Yarışmanın son başvuru tarihi 16 Mayıs olarak belirlendi. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ve mezunlar yarışmaya katılabiliyor. Katılım en az 3 en fazla 15 kişilik takımlar halinde gerçekleştirilebiliyor. Yarışmada dereceye giren takımlara yüksek ödüller verilecek. Temel Seviye kategorisinin birincisi 150 bin TL, ikincisi 120 bin TL, üçüncüsü 100 bin TL ödül alacak. İleri Seviye kategorisinin birincisi 200 bin TL, ikincisi 150 bin TL, üçüncüsü ise 120 bin TL ödül kazanacak.

Related Posts

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bakanlık ikinci el otomobil satışı yapanların peşine düştü: 72 milyon Türk Lirası idari para ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişi hakkında yaklaşık 72 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Tinder’dan gençlere yönelik hamle: Double Date

Kullanıcı etkileşimlerinde yaşanan düşüşe çözüm arayan Tinder, genç kitleyi yeniden platforma çekmeyi hedefleyen yeni bir özellikle karşımızda. Şirket, Salı günü yaptığı açıklamayla “Double Date” (Çifte Buluşma) adlı yeniliği duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarıyla birlikte eşleşip grup halinde sohbet etmelerini mümkün kılıyor.

Çin, Ay mekiği Mıngcou’nun “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı

Çin’in, 2030 yılında başlamayı planladığı insanlı Ay görevlerinde kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptığı bildirildi.

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor

macOS 26 Tahoe tanıtıldı: Yeni Mac arayüzü ile ilgili tüm detaylar!

Apple, WWDC 2025 sunumunda yeni Mac arayüzü macOS 26 Tahoe sürümünü tanıttı. Tıpkı iOS işletim sisteminde olduğu gibi yepyeni bir tasarım dili, üretkenliği artıran güçlü özellikleri ve Apple Intelligence’ın etkisiyle Mac tarafında da köklü değişiklikler var.