Eskişehirli Firma, Yapay İnsan Uzuvlarıyla İlk Yardım Eğitimine Yenilik Katıyor

Eskişehir’de Yerli Üretimle Yapay İnsan Uzuvları İhracata Hazır

Sanat ve teknolojiyi bir arada kullanarak insan uzuvları üreten firma, Eskişehir’den dünyaya açılıyor. Tepebaşı ilçesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Onur Ata, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve 2014 yılından beri insan uzuvları üzerine çalışmalar yürütüyor.

Ata’nın öncelikle plastik makyaj ve silikondan insan tenine benzeyen hareketli heykeller yapmasıyla başlayan süreç, medikal sektöründe devam ediyor. Firmanın amaçları arasında sağlık, askeri ve endüstriyel alandaki yaralanmalarla ilgili ilk yardım eğitimlerinde kullanılmak üzere yapay insan uzuvları üretmek de var.

Firmanın AR-GE çalışmaları sonucunda dijital ortamda tasarlanan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretilen yapay uzuvlar, insan tenine en yakın dokuda ve yumuşaklıkta olan silikon malzemeyle geliştiriliyor. Bu sayede eğitim materyalleri farklı travma yaralanmalarını canlandırabilecek nitelikte oluyor.

Ürünlerini Polonya, Almanya, Rusya, Ukrayna, İsviçre, İtalya ve İspanya gibi ülkelere gönderen firma sahibi Ata, üretim sürecine devam ederek modellerini çeşitlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli Simülatörlerle Taktik İlk Yardım Eğitimleri

Firmanın ürünlerinden yararlanan emekli su altı taarruz komandosu Hakan Çalışkan, üretimde yerli simülatörlerin önemini vurguluyor. Çalışkan, simülatörler sayesinde yaralanma senaryolarının canlı insanlar üzerinde uygulanmadan pratik yapılabilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Simülatörler üzerinde yapılan tekrar çalışmalarının sahada yapılacak uygulamaların etkinliğini artırdığını söyleyen Çalışkan, eğitimlerin 5 yıllık süreçte 250 kursiyere uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar kazandırdığını ifade ediyor.

Firma, hem kolluk kuvvetleri hem de sağlık personellerinin eğitimlerinde kullanılan ürünleriyle önemli bir ihtiyacı karşılıyor ve üretimine devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Related Posts

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Güney Atlantik Okyanusu’ndaki Güney Sandwich Adaları yakınlarında düzenlenen bir bilimsel keşif sırasında, derin deniz canlılarının şaşırtıcı bir görüntüsü kaydedildi. Bilim insanları, bir derin deniz balığının başına tutunmuş, kana susamış iki paraziti videoya aldı. Görüntüler, Schmidt Okyanus Enstitüsü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

AB, 5. nesil muharebe tankı için FMBTech projesini başlattı

Avrupa Birliği (AB) üyesi 13 ülke ve Norveç’in yer aldığı dev bir konsorsiyum, ana muharebe tanklarını çağın ihtiyaçlarına göre dönüştürmek için kolları sıvadı. “Mevcut ve Gelecekteki Ana Muharebe Tankları Teknolojileri” (FMBTech) adı verilen …

Huawei, yapay zekalı akıllı televizyonunu tanıttı

Huawei, Smart TV serisine yeni bir model ekledi: Vision Smart Screen 5 SE. Huawei’nin yeni akıllı televizyonu, 55 inç, 65 inç ve 75 inç boyut seçeneğiyle geliyor ve premium MiniLED ekran teknolojisi, Huawei’nin HarmonyOS akıllı platformu, yapay …

Plastiğin doğada parçalanması ne kadar sürüyor? İşte korkunç cevap!

Elimizle yarattığımız çevre felaketini anlamak için, plastiğin doğada çözünme süresini bilmek yeterli olacaktır. İşte farklı plastik ürünlerin doğada parçalanma süreleri…

Motorola Razr 60 serisi tanıtıldı! İşte özellikleri

Motorola, iki yeni katlanabilir telefon modelini tanıttı. Razr 60 ve Razr 60 Ultra adını taşıyan cihazlar, donanım ve tasarım anlamında önemli güncellemelerle geliyor. Her iki model de; daha yüksek performans, gelişmiş ekran teknolojileri ve yapay …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir