DeepSeek R2, maliyetleri yüzde 97 oranında düşürdü!

DeepSeek’in Yeni Nesil Modeli R2 Sektörde Fırtına Esiyor!

Çin merkezli yapay zeka şirketi DeepSeek, R2 adını verdiği yeni nesil modeliyle sektörde büyük bir çıkış yapıyor. Sızdırılan bilgilere göre, DeepSeek R2, önceki modele göre performansını iki katına çıkararak saniyede 1.2 trilyon işlem kapasitesine ulaşıyor.

DeepSeek R2 maliyetleri yüzde 97 oranında düşürüyor

Yeni model, maliyet tarafında da devrim yaratıyor ve işlem maliyetlerini yüzde 97 oranında azaltıyor. DeepSeek R2, doğrudan GPT-4 Turbo ve Google Gemini 2.0 Pro gibi en üst seviye yapay zeka modelleriyle başa çıkabilecek kapasiteye sahip.

Yeni versiyonda girdi başına milyon token maliyeti 0.07 dolar, üretim başına milyon token maliyeti ise 0.27 dolar olarak belirlendi. Bu rakamlar, DeepSeek R2’nin piyasadaki en düşük maliyetli yapay zeka çözümlerinden biri olduğunu gösteriyor.

Önemli bir değişiklik de donanım tarafında gerçekleşiyor. DeepSeek R2, Nvidia hızlandırıcılarına olan bağımlılığını büyük ölçüde azaltarak, yüzde 82 oranında Huawei Ascend 910B hızlandırıcılarını tercih ediyor.

Split Fiction oyunu film oluyor! İşte başrolü

Çok konuşulan Split Fiction oyunu, bu sefer film projesiyle karşımıza çıkıyor. Yapımın başrolünde ise Sydney Sweeney yer alacak.

Bu sayede, ABD tarafından uygulanan yeni ambargoların performansa etkisinin minimize edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, dikey entegrasyon sayesinde hem donanım hem yazılım tarafında daha sıkı bir kontrol sağlanıyor.

DeepSeek’in yeni modeli, Çin’in yapay zeka teknolojilerinde dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. DeepSeek R2’nin piyasaya sunulmasıyla küresel yapay zeka rekabetinde yeni bir dinamizm oluşması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüş ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Demiryoluna kurulan dünyanın ilk sökülebilir güneş enerjisi santrali

İsviçre merkezli girişim Sun-Ways, demiryolu hatları üzerinde kurulabilen ve sökülebilen güneş enerjisi santralini resmen devreye aldı. Neuchatel şehrinden Alp dağlarına uzanan aktif bir demiryolu hattına kurulan 18 kW gücündeki tesis, 28 Nisan …

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Güney Atlantik Okyanusu’ndaki Güney Sandwich Adaları yakınlarında düzenlenen bir bilimsel keşif sırasında, derin deniz canlılarının şaşırtıcı bir görüntüsü kaydedildi. Bilim insanları, bir derin deniz balığının başına tutunmuş, kana susamış iki paraziti videoya aldı. Görüntüler, Schmidt Okyanus Enstitüsü tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

AB, 5. nesil muharebe tankı için FMBTech projesini başlattı

Avrupa Birliği (AB) üyesi 13 ülke ve Norveç’in yer aldığı dev bir konsorsiyum, ana muharebe tanklarını çağın ihtiyaçlarına göre dönüştürmek için kolları sıvadı. “Mevcut ve Gelecekteki Ana Muharebe Tankları Teknolojileri” (FMBTech) adı verilen …

Huawei, yapay zekalı akıllı televizyonunu tanıttı

Huawei, Smart TV serisine yeni bir model ekledi: Vision Smart Screen 5 SE. Huawei’nin yeni akıllı televizyonu, 55 inç, 65 inç ve 75 inç boyut seçeneğiyle geliyor ve premium MiniLED ekran teknolojisi, Huawei’nin HarmonyOS akıllı platformu, yapay …

Plastiğin doğada parçalanması ne kadar sürüyor? İşte korkunç cevap!

Elimizle yarattığımız çevre felaketini anlamak için, plastiğin doğada çözünme süresini bilmek yeterli olacaktır. İşte farklı plastik ürünlerin doğada parçalanma süreleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir