Google Gemini’ye güçlü görsel düzenleme araçları geldi: Artık fotoğraflarınızı AI ile dönüştürebileceksiniz!

Google, Gemini Adlı Yapay Zeka Sohbet Botuna Güçlü Yeni Görsel Düzenleme Araçları Ekledi

Google, Gemini adlı yapay zeka sohbet botuna güçlü yeni görsel düzenleme araçları eklediğini duyurdu. Artık kullanıcılar telefonlarından ya da bilgisayarlarından yükledikleri görüntüler üzerinde yapay zeka yardımıyla düzenleme yapabilecekler. Bu yeni özellik, Çarşamba günü şirketin resmi blogunda yapılan açıklamayla tanıtıldı.

Küresel Yayılım ve Çok Dilli Destek

Görsel düzenleme araçları kademeli olarak kullanıma sunulmaya başlandı. Google, bu hizmetin yakında birçok ülkede aktif olacağını ve önümüzdeki haftalarda 45’ten fazla dili destekleyeceğini belirtti.

AI Studio’daki Denemelerden Gemini’ye Geçiş

Bu yeni özellik, Mart ayında Google’ın AI Studio platformunda test ettiği ve bazı tartışmalara yol açan görüntü düzenleme modeline dayanıyor. Söz konusu modelin, görüntülerdeki filigranları silebilmesi gibi hassas yetenekleri dikkat çekmişti. Gemini’nin güncellenmiş görsel düzenleyicisi ise, bu teknolojinin daha etik ve gelişmiş bir versiyonunu sunmayı hedefliyor. Hatta bu araç, bağımsız yapay zeka görsel üreticilerine kıyasla daha başarılı sonuçlar verebilir.

Gelişmiş Düzenleme Yetenekleri

Gemini artık çok adımlı görsel düzenlemeleri destekliyor. Bu sayede yalnızca metin tabanlı komutlarla değil, aynı zamanda görseller üzerinden bağlamsal düzenlemeler yapılabiliyor. Kullanıcılar, arka plan değiştirmekten nesne ekleyip silmeye kadar birçok düzenleme işlemini Gemini ile gerçekleştirebilecekler.

Gizli Filigranla Güvenlik Önlemi

Bu güçlü özelliklerin olası kötüye kullanım riskine karşı, Google bazı güvenlik önlemleri de aldığını açıkladı. Gemini tarafından oluşturulan ya da düzenlenen her görselde, çıplak gözle görünmeyen bir filigran yer alacak. Ayrıca, bazı durumlarda bu filigranlar görünür şekilde de yerleştirilecek.

Related Posts

Çinli doktorlardan bir ilk: 5 bin km uzaktaki hasta ameliyat edildi

Çinli doktorlar tıp tarihine geçecek bir başarıya imza attı. Pekin’deki iki hasta, 5 bin kilometre uzaktaki Lhasa’dan uydu ve robotik cerrahi teknolojisiyle başarıyla ameliyat edildi. Profesör Rong Liu liderliğindeki ekip, Apstar-6D uydusunu kullanarak karaciğer kanseri ve hemanjiomlu hastaları komplikasyonsuz tedavi etti.

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bakanlık ikinci el otomobil satışı yapanların peşine düştü: 72 milyon Türk Lirası idari para ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişi hakkında yaklaşık 72 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Tinder’dan gençlere yönelik hamle: Double Date

Kullanıcı etkileşimlerinde yaşanan düşüşe çözüm arayan Tinder, genç kitleyi yeniden platforma çekmeyi hedefleyen yeni bir özellikle karşımızda. Şirket, Salı günü yaptığı açıklamayla “Double Date” (Çifte Buluşma) adlı yeniliği duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarıyla birlikte eşleşip grup halinde sohbet etmelerini mümkün kılıyor.

Çin, Ay mekiği Mıngcou’nun “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı

Çin’in, 2030 yılında başlamayı planladığı insanlı Ay görevlerinde kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptığı bildirildi.

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor