Eskişehirli Firma, Yapay İnsan Uzuvlarıyla İlk Yardım Eğitimine Yenilik Katıyor

Eskişehir’de Yerli Üretimle Yapay İnsan Uzuvları İhracata Hazır

Sanat ve teknolojiyi bir arada kullanarak insan uzuvları üreten firma, Eskişehir’den dünyaya açılıyor. Tepebaşı ilçesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Onur Ata, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu ve 2014 yılından beri insan uzuvları üzerine çalışmalar yürütüyor.

Ata’nın öncelikle plastik makyaj ve silikondan insan tenine benzeyen hareketli heykeller yapmasıyla başlayan süreç, medikal sektöründe devam ediyor. Firmanın amaçları arasında sağlık, askeri ve endüstriyel alandaki yaralanmalarla ilgili ilk yardım eğitimlerinde kullanılmak üzere yapay insan uzuvları üretmek de var.

Firmanın AR-GE çalışmaları sonucunda dijital ortamda tasarlanan ve 3 boyutlu yazıcılarla üretilen yapay uzuvlar, insan tenine en yakın dokuda ve yumuşaklıkta olan silikon malzemeyle geliştiriliyor. Bu sayede eğitim materyalleri farklı travma yaralanmalarını canlandırabilecek nitelikte oluyor.

Ürünlerini Polonya, Almanya, Rusya, Ukrayna, İsviçre, İtalya ve İspanya gibi ülkelere gönderen firma sahibi Ata, üretim sürecine devam ederek modellerini çeşitlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yerli Simülatörlerle Taktik İlk Yardım Eğitimleri

Firmanın ürünlerinden yararlanan emekli su altı taarruz komandosu Hakan Çalışkan, üretimde yerli simülatörlerin önemini vurguluyor. Çalışkan, simülatörler sayesinde yaralanma senaryolarının canlı insanlar üzerinde uygulanmadan pratik yapılabilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Simülatörler üzerinde yapılan tekrar çalışmalarının sahada yapılacak uygulamaların etkinliğini artırdığını söyleyen Çalışkan, eğitimlerin 5 yıllık süreçte 250 kursiyere uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar kazandırdığını ifade ediyor.

Firma, hem kolluk kuvvetleri hem de sağlık personellerinin eğitimlerinde kullanılan ürünleriyle önemli bir ihtiyacı karşılıyor ve üretimine devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Related Posts

Çinli doktorlardan bir ilk: 5 bin km uzaktaki hasta ameliyat edildi

Çinli doktorlar tıp tarihine geçecek bir başarıya imza attı. Pekin’deki iki hasta, 5 bin kilometre uzaktaki Lhasa’dan uydu ve robotik cerrahi teknolojisiyle başarıyla ameliyat edildi. Profesör Rong Liu liderliğindeki ekip, Apstar-6D uydusunu kullanarak karaciğer kanseri ve hemanjiomlu hastaları komplikasyonsuz tedavi etti.

WhatsApp mesajları artık kontrol edilecek: Google tüm kullanıcılara mail gönderdi

Teknoloji devlerinin hayatımızı kolaylaştırma iddiasıyla sunduğu yapay zekâ sistemleri, artık kişisel sınırları da zorluyor. WhatsApp ve Mesajlar gibi uygulamalara, kullanıcı izni olmasa bile erişim sağlanabileceği iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bakanlık ikinci el otomobil satışı yapanların peşine düştü: 72 milyon Türk Lirası idari para ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişi hakkında yaklaşık 72 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Tinder’dan gençlere yönelik hamle: Double Date

Kullanıcı etkileşimlerinde yaşanan düşüşe çözüm arayan Tinder, genç kitleyi yeniden platforma çekmeyi hedefleyen yeni bir özellikle karşımızda. Şirket, Salı günü yaptığı açıklamayla “Double Date” (Çifte Buluşma) adlı yeniliği duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarıyla birlikte eşleşip grup halinde sohbet etmelerini mümkün kılıyor.

Çin, Ay mekiği Mıngcou’nun “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı

Çin’in, 2030 yılında başlamayı planladığı insanlı Ay görevlerinde kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptığı bildirildi.

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor

Whatsapp’ın “Güncellemeler” sekmesine reklam geliyor