Özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik Resmi Gazete’de! İşte madde madde yeni düzenlemeler

Sağlık Bakanlığı, Özel Sağlık Kuruluşları için Yeni Yönetmelik Yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelik’, sağlık sektöründe önemli değişikliklere yol açacak.

Yenilenen Yönetmelik, tıp merkezleri, poliklinikler, muayenehaneler ve tüm özel sağlık kuruluşlarında sunulan sağlık hizmetleri için kapsamlı düzenlemeler içeriyor.

Tıp Merkezlerine Akreditasyon Zorunluluğu Getirildi

Artık tıp merkezleri, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü’nden (TÜSKA) akreditasyon belgesi almak zorunda. Ayrıca, tıp merkezlerinde doğum ünitesi açılabilmesi için yeni kriterler belirlendi ve kayıt işlemleri için elektronik sistem zorunlu hale getirildi.

Hasta Güvenliğine Yönelik Yeni Önlemler

Yönetmelik, hasta güvenliği konusunda daha etkili tedbirler alınmasını sağlıyor. Bilimsel standartlara uygunluğu denetlemek için tıbbi endikasyon ve uygulama denetimleri getirilirken, acil ünitesi ve cerrahi müdahale birimi olan tıp merkezlerinde 24 saat hizmet verilmesi de sağlanıyor.

Özel Sağlık Kuruluşu Sahipliği İçin İlave Kriterler

Yönetmelik, yeni özel sağlık kuruluşlarının açılması ve kadro taleplerinin değerlendirilmesinde yıllık planlamaya geçilmesini öngördü. Ayrıca, hekimlik mesleğinden men edilmiş kişilerin artık sağlık kuruluşu sahibi olmaları yasaklandı. Ruhsatı iptal edilen kişilere yeni sağlık kuruluşu açma yasağı da getirildi.

Polikliniklerin Tıp Merkezine Dönüşümü Teşvik Edilecek

Yönetmelik ile birden fazla polikliniğin birleştirilerek tıp merkezi haline getirilmesine izin verilecek ve bu durumda ilave kadro imkanı tanınacak.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetlerine İlave Kriterler

Yeniden düzenlenen muayenehane uygulamalarıyla birlikte yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri için bina ve fiziki şartları belirleyen yeni kriterler getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah Karlıdağ – Sağlık

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Masum gibi görünen bu belirti, ileride telafisi zor sorunlara yol açabilir

Çene yapısındaki gerilik çocuklarda hem estetik hem de işlevsel sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 10 yaş öncesinde başlayan ortodontik müdahalelerin çene gelişiminde kritik rol oynadığını vurguladı.

Kalp krizlerinin sabah saatlerinde daha fazla yaşanmasının sebebi işte bu!

Araştırmalar, sabah saatlerinde kalp krizi riskinin %40 daha yüksek olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre bu durumun arkasında tek bir neden yok. İşte o sebepler…

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.