489 metre derinlikte görüntülendi: Balığı emerek bitiriyor

Grenadier Balığının Başında Ilginç Parazitler Keşfedildi

Deniz bilimcileri, Macrourus cinsine ait derin deniz balığı grenadier’in başında görülen ilginç bir parazit keşfi yaptı. Paylaşılan videoda, grenadier’in başının her iki tarafına yapışmış şekilde bulunan Lophoura szidati türü copepodlar dikkat çekiyor. Bu copepodlar, balığın başında sanki iki “çift kuyruk” varmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Parazitler, balığın kaslarına gömülerek kanı ve vücut sıvılarıyla besleniyor.

Derin Denizlerdeki Sırlar 489 Metre Altında Ortaya Çıkarıldı

Bilim insanları, deniz seviyesinin 489 metre altında keşfedilen bu ilginç parazitlere dair görüntüleri kaydetti. Keşif gezisinin amacı, Güney Sandwich Adaları çevresindeki deniz tabanını ve biyoçeşitliliği araştırmaktı. Grenadier balıkları, Kuzey ve Güney Atlantik ile Antarktika çevresindeki soğuk sularda yaşayan geniş baş yapıları ve ince uzun kuyruklarıyla tanınıyor.

Antarktika sulardaki balık parazitleri hakkındaki bilgiler oldukça sınırlı olsa da L. szidati copepodunun Macrourus türleri üzerinde sıkça rastlanan bir parazit olduğu biliniyor. Dişi bireylerin, balığın kas dokusuna yerleşip burada uzun süre yaşadığı tahmin ediliyor. Bu gizemli parazitlerin yaşam döngüleri hala tam olarak bilinmese de, ev sahibi balıkla birlikte uzun yıllar geçirdikleri düşünülüyor.

Parazitlerin yaşam süresi ve etkileri konusunda kesin veriler olmamakla birlikte, grenadier balıklarının başında uzun süreli bir konaklama sağlayan bu parazitlerin doğaya ve deniz canlılarına etkileri üzerine detaylı araştırmalar devam etmektedir.

Related Posts

DeepSeek R2, maliyetleri yüzde 97 oranında düşürdü!

Çin merkezli yapay zeka şirketi DeepSeek, yeni nesil modeli R2 ile birlikte sektörde güçlü bir atılım yapacak. Sızdırılan bilgilere göre, DeepSeek R2 önceki nesil performansını iki katına çıkararak saniyede 1.2 trilyon işleme ulaşıyor. DeepSeek R2 …

Demiryoluna kurulan dünyanın ilk sökülebilir güneş enerjisi santrali

İsviçre merkezli girişim Sun-Ways, demiryolu hatları üzerinde kurulabilen ve sökülebilen güneş enerjisi santralini resmen devreye aldı. Neuchatel şehrinden Alp dağlarına uzanan aktif bir demiryolu hattına kurulan 18 kW gücündeki tesis, 28 Nisan …

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

AB, 5. nesil muharebe tankı için FMBTech projesini başlattı

Avrupa Birliği (AB) üyesi 13 ülke ve Norveç’in yer aldığı dev bir konsorsiyum, ana muharebe tanklarını çağın ihtiyaçlarına göre dönüştürmek için kolları sıvadı. “Mevcut ve Gelecekteki Ana Muharebe Tankları Teknolojileri” (FMBTech) adı verilen …

Huawei, yapay zekalı akıllı televizyonunu tanıttı

Huawei, Smart TV serisine yeni bir model ekledi: Vision Smart Screen 5 SE. Huawei’nin yeni akıllı televizyonu, 55 inç, 65 inç ve 75 inç boyut seçeneğiyle geliyor ve premium MiniLED ekran teknolojisi, Huawei’nin HarmonyOS akıllı platformu, yapay …

Plastiğin doğada parçalanması ne kadar sürüyor? İşte korkunç cevap!

Elimizle yarattığımız çevre felaketini anlamak için, plastiğin doğada çözünme süresini bilmek yeterli olacaktır. İşte farklı plastik ürünlerin doğada parçalanma süreleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir